Німеччина шкодує через намір США вийти з Угоди про відкрите небо

Німеччина шкодує через намір США вийти з Угоди про відкрите небо

Укрінформ
Німеччина шкодує через намір США вийти з Угоди про відкрите небо, адже це суттєво зменшує сферу його використання.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляється на сайті відомства.

"Вихід США з Угоди про відкрите небо суттєво зменшує сферу його використання... Рішення уряду США набирає чинності через пів року, і у цей період ми будемо інтенсивно працювати з нашими однодумцями, щоб уряд США переосмислив своє рішення. Росію ми закликаємо повернутися до повного виконання Договору", - заявив Маас.

Він визнав, що впродовж останніх років виникли труднощі з виконанням Угоди з боку російської сторони, однак, на його думку, це не виправдовує рішення Вашингтона. За словами Мааса, він неодноразово давав це зрозуміти держсекретарю США Майку Помпео разом з колегами з Франції, Польщі та Великої Британії.

Глава МЗС ФРН шкодує щодо оголошеного урядом Сполучених Штатів наміру вийти з Договору про відкрите небо, який є важливою частиною європейської архітектури контролю над озброєннями. Ця угода сприяє безпеці та миру практично в усій Північній півкулі, нагадав німецький міністр.

Читайте також: У США заявили, що Росія стежила за Трампом в межах Угоди про відкрите небо

Угода про відкрите небо був підписаний у 1992 році та набув чинності у 2002 році. Він об’єднує 34 держави і сприяє зміцненню довіри між ними. Договір заповаджує єдиний режим контролю над озброєнням, який охоплює всю територію США та Росії. З моменту набуття чинності було здійснено понад 1500 спостережних польотів.

Як повідомлялося, за інформацією іноземних ЗМІ, США 22 травня мають намір оголосити про вихід із Угоди про відкрите небо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-