Прем'єр Чехії вважає за можливе відкрити кордон із ФРН у середині червня

Прем'єр Чехії вважає за можливе відкрити кордон із ФРН у середині червня

Укрінформ
Глава уряду Чеської Республіки Андрей Бабіш припускає можливість відкриття кордону з Німеччиною раніше, ніж через місяць.

Про це Бабіш повідомив у Twitter після відеоперемовин з канцлером ФРН Ангелою Меркель та колегами з Польщі, Угорщини і Словаччини.

«Я висловив побажання, щоб ми відкрили кордони зі  Словаччиною, Угорщиною, Австрією та Німеччиною вже 15 червня», - написав Бабіш.

Він також додав, що Меркель висловила жаль, що не змогла особисто прибути до Праги.

У вівторок Меркель провела переговори окремо з Бабішем, а також із главами урядів країн Вишеградської четвірки. Основною темою було обговорення заходів боротьби з економічною кризою після коронавірусу.

Читайте також: Чехія скасовує масковий режим на вулиці

Сторони виступили за поступове зняття обмежень на перетин кордонів, запроваджених через пандемію COVID-19, йдеться у дописі на сайті канцлера ФРН.

Меркель також поінформувала колег про основні моменти франко-німецької ініціативи щодо відновлення економіки Європи після коронакризи, зокрема, про запропонований фонд у 500 млрд євро, про що було оголошено 18 травня. Іншим напрямком розмови був обмін пріоритетами для німецького головування в Раді ЄС у другій половині 2020 року.

Читайте також: Чехія, Словаччина і Австрія взаємно відкриють кордони до середини червня

Цього ж дня питання зняття обмежень при перетині кордону обговорювали міністри закордонних справ Чехії, Словаччини та Австрії. Після неї глава МЗС Чехії Томаш Петршичек висловив сподівання, що кордон з Німеччиною відкриється найпізніше до кінця червня.

Німеччина закривала кордон з п'ятьма країнами ЄС, однак не з Чехією та Польщею - ці держави самі обмежили в'їзд на свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-