Британія оголосила новий тарифний режим після Brexit

Британія оголосила новий тарифний режим після Brexit

Укрінформ
Велика Британія представила новий тарифний план глобальної торгівлі після Brexit, де знижено імпортні мита на широкий спектр товарів.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Наш новий глобальний тариф принесе користь споживачам та домогосподарствам Великої Британії за рахунок зменшення бюрократії та витрат на тисячі щоденних товарів… Ми підтримуємо британське і допомагаємо бізнесу подолати безпрецедентні економічні виклики, які створив коронавірус", - йдеться у заяві міністра зовнішньої торгівлі Великої Британії Елізабет Трасс.

Відповідно до нового плану, 60% товарів надходитимуть безтарифно, порівняно з 47% зараз.

Тарифи збережуться на такі сільськогосподарські продукти, як яловичина, баранина та птиця, плюс 10% тариф на автомобілі, повідомили у відомстві. Такі зміни планують впровадити для підтримки автомобілебудування та сільського господарства.

Читайте також: Україна сподівається на активізацію економічних відносин з Великою Британією

Як зазначається, новий режим так званих глобальних тарифів є важливою особливістю економічної політики Британії під час виходу з ЄС, оскільки він замінює Єдиний зовнішній тариф ЄС (EU CET), який встановлює мита на торгівлю поза межами ЄС.

Окремо британський уряд веде торгові переговори з ЄС, метою яких є підписання угоди в стилі Канади, в рамках якої буде скасовано більшість тарифів та квот на товари, але запроваджено зокрема митну документацію.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-