Помпео зізнався, що сам попросив Трампа звільнити генінспектора Держдепу

Помпео зізнався, що сам попросив Трампа звільнити генінспектора Держдепу

Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео сам попросив президента Трампа звільнити генерального інспектора Держдепартаменту Стіва Лініка, який стежив за правоправністю дій відомства, а також безпосередньо за Помпео на офіційній посаді.

Про це глава Держдепу розповів сам у понеділок в інтерв'ю The Washington Post.

"Я пішов до президента і дав йому зрозуміти, що генеральний інспектор Лінік не виконує своїх функцій у належний спосіб", - зауважив держсекретар.

Він не розкрив деталей, однак зазначив, що генеральний інспектор не сприяв покращенню роботи Державного департаменту США.

Читайте також: Головні дипломати США й Німеччини обговорили агресію РФ на сході України

Водночас, як повідомив телеканал CNN із посиланням на власні джерела, Стів Лінік вів перевірку дій самого держсекретаря США, який доручав співробітникам відомства вигулювати його собаку чи резервувати місця в ресторані.

Крім того, Лінік проводив розслідування за відповідним запитом Палати представників США щодо продажу зброї Саудівській Аравії сумою на $8 млрд у 2019 році. Тоді адміністрація Трампа оголосила надзвичайне положення, щоби, на думку законодавців, обійти процедуру узгоджень цього продажу в Конгресі. Сам же держсекретар Помпео, за інформацією телеканалу, відмовлявся взаємодіяти з процесом цього розслідування.

Читайте також: У Конгресі США почали нове розслідування проти Трампа

Нагадаємо: у п'ятницю президент США Дональд Трамп заявив про намір звільнити Стіва Лініка з посади генерального інспектора Держдепартаменту. Демократи в Конгресі США у цьому зв'язку почали розслідування проти глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-