Генпрокурор США не бачить підстав для розслідування щодо Обами і Байдена

Генпрокурор США не бачить підстав для розслідування щодо Обами і Байдена

Укрінформ
Генпрокурор США Вільям Барр не має наміру розпочинати розслідування щодо начебто неправомірних дій колишніх президента й віцепрезидента США Барака Обами та Джо Байдена під час розслідування ФБР російського втручання у вибори 2016 року.

Про це глава Мін'юсту заявив у понеділок, коментуючи заклики глави Білого дому Дональда Трампа розслідувати дії його попередника, повідомляє The Hill.

"Що стосується президента Обами й віцепрезидента Байдена, будь-якого рівня їхнього втручання (у розслідування ФБР – ред.), то на основі інформації, яку я маю зараз, я не очікую, що робота пана Дарема (прокурора Мін'юсту, який вивчає ситуацію – ред.) призведе до кримінального розслідування проти будь-кого з них", - заявив генпрокурор США, який також очолює Міністерство юстиції.

Читайте також: Вибори президента США: Блумберг готовий дати $250 мільйонів на підтримку Байдена

Він підкреслив, що занепокоєння Мін'юсту у зв'язку з потенційною злочинністю "зосереджене на інших".

Раніше глава Білого дому закликав розпочати кримінальне розслідування проти Барака Обами та інших посадовців колишньої адміністрації. Минулого тижня Дональд Трамп висловив переконання, що Обама і Байден були причетні до "кримінальних правопорушень" у зв'язку з розслідуванням ФБР щодо втручання РФ у президентські вибори в США. При цьому, Трамп називав "російське" розслідування змовою всередині держави проти його адміністрації та закликав викликати Барака Обаму дати свідчення перед Сенатом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-