Ресторани, перукарні, спортзали: у Польщі - третій етап виходу з карантину

Ресторани, перукарні, спортзали: у Польщі - третій етап виходу з карантину

Укрінформ
З понеділка у Польщі запроваджується третій етап пом’якшень карантинного режиму, запровадженого у зв’язку з коронавірусом у середині березня.

Зокрема, у Польщі відновлюють роботу гастрономічні та косметичні заклади, деякі спортивні об'єкти, освітні установи з обмеженнями, а також підвищується ліміт на перевезення у громадському транспорті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у перукарнях та косметичних салонах відстань між місцями надання послуг має становити не менше 1,5 метра. У перукарнях на одного клієнта має бути один чистий комплект інструментів, а перукарі при виконанні послуг повинні носити маски та рукавиці. Перед початком роботи вони повинні виміряти собі температуру, а серед клієнтів не повинно бути тих, хто перебуває на обсервації. Домовлятися про візит у салонах клієнтам рекомендують по телефону чи інтернету для уникнення скупчень людей.

У ресторанах та барах відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра, між клієнтами у черзі – не менше 2 метрів, а столи, крісла та інші предмети у гастрономічних закладах повинні постійно дезінфікуватися.

Відсьогодні у Польщі відновлюють роботу також різні спортивні об’єкти, зокрема гімнастичні зали, тенісні корти, футбольні стадіони. На відкритих спортивних об’єктах зможуть перебувати до 14 осіб та двоє тренерів, на тенісному корті – не більше чотирьох осіб і тренер. На стадіонах групових видів спорту (футбол, бейсбол, хокей та траві тощо) зможуть перебувати загалом 26 осіб, зокрема 22 гравці. На спортивних об’єктах у закритих приміщеннях, залежно від розмірів, зможуть тренуватися від 12 до 32 осіб разом із тренерами.

З понеділка відбуватимуться також практичні заняття для слухачів у коледжах та училищах, індивідуальні заняття з розвитку дітей у школах. З 25 травня школи будуть відчинені для опіки над дітьми 1-3 класів та проведення консультацій з випускниками.

Читайте також: Німеччина поступово відкриває ресторани, бари та кафе

Зміни вводяться і у функціонуванні громадського транспорту: з 18 травня буде збільшено ліміти на кількість пасажирів в автобусах, трамваях чи метро.

За останніми даними, у Польщі кількість заражених коронавірусом зросла до 18 394, з яких 919 осіб померли, а 7451 людина вилікувалася.

Станом на ранок понеділка 18 травня загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі становить 4 805 186. Померлих від коронавірусу – 316 730. Одужали – 1 860 136 осіб.

У трійку лідерів за числом заражень входять США (1 527 664), Російська Федерація (281 752) та Іспанія (277 719).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-