У Меркель не коментують рішення регулятора щодо Nord Stream 2

У Меркель не коментують рішення регулятора щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Офіційний Берлін не коментує рішення Федерального мережевого агентства, німецького регулятора, щодо відмови проєкту Nord Stream 2 у виключенні з європейського газового регулювання.

Про це заявив представник Міністерства економіки та енергетики ФРН Корбініан Вагнер на брифінгу 15 травня в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми як федеральний уряд не можемо це коментувати. Це є рішення, яке прийняло відповідальне і незалежне Федеральне мережеве агентство», - сказав Вагнер.

Те, що це рішення відмовляє у можливості винятку, означає, що ділянка трубопроводу, яка проходить німецькою територією, відтепер підлягатиме європейському регулюванню, уточнив він.

Не став представник міністерства відповідати й на запитання щодо стану готовності газогону, порадивши журналістам звернутися з цим запитанням до представників компанії Nord Stream 2 AG.

Консорціум Nord Stream 2 AG має право оскаржити рішення німецького регулятора протягом 1 місяця.

Читайте також: Рішення Німеччини ставить хрест на спекуляціях навколо Nord Stream 2 — посол України

Як повідомлялося, Росія намагалася отримати виключення з європейського регулювання для дільниці 1200-кілометрового трубопроводу завдовжки 12 морських миль, які проходять територією Німеччини. «Газпром» навіть створив для цього окрему компанію. Це допомогло би уникнути вимоги розділення функцій (анбандлінгу), що залишало б «Газпром» монополістом. Росія ще сподівається на завершення будівництва газогону на початку 2021 року власними силами після того, як західні трубопрокладники відмовилися виконувати роботи через запровадження американських санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-