Естонія першою отримає від Японії препарат для лікування COVID-19

Естонія першою отримає від Японії препарат для лікування COVID-19

Укрінформ
Уряд Японії передав Посольству Естонії в Токіо посилку з потенційними ліками проти коронавірусу для досліджень.

Вони прибудуть у країну призначення наступного тижня, повідомляє Інтерфакс.

"Те, що Естонія отримає від Японії ліки Avigan, є дуже хорошим прикладом міжнародного співробітництва в кризовій ситуації. Я розмовляв у четвер з японським колегою Тошиміцу Мотегі і подякував йому", - заявив у неділю глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Відзначається, що Японія виділила ліки для дослідження на людях безкоштовно в рамках міжнародного співробітництва. Естонія у відповідь зобов'язана поділитися з Японією результатами клінічних випробувань, зазначили у МЗС.

Читайте також: Японія безкоштовно поставить до 43 країн препарат для лікування COVID-19

Avigan розроблений фармацевтичною фірмою Fujifilm Toyama Chemicals як ліки проти грипу. Запити на його отримання для тестування та експериментального використання на предмет лікування від COVID-19 направили Японії більш як 80 держав.

Як повідомлялося, раніше американський фармацевтичний гігант Pfizer і німецька біотехнологічна компанія BioNTech почали випробування експериментальної коронавірусної вакцини на людях в США.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 4 145 638 випадків ынфыкування коронавірусом, у тому числі 281 921 - летальний, одужали 1 462 578 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-