Виборчком Польщі заявив, що 10 травня президентських виборів не буде

Виборчком Польщі заявив, що 10 травня президентських виборів не буде

Укрінформ
У неділю, 10 травня, президентські вибори в Польщі відбутися не можуть.

Про це йдеться в офіційній заяві Державної виборчої комісії Польщі (PKW).

“Чинні законодавчі норми позбавили Державну виборчу комісію Польщі необхідних інструментів для здійснення своїх обов’язків. У зв’язку з цим Держвиборчком інформує виборців, виборчі комітети, кандидатів, виборчу адміністрацію, а також органи місцевого самоврядування про те, що голосування 10 травня 2020 року відбутися не може”,- йдеться в заяві Держвиборчкому Польщі.

Відтак, на місцях не готуватимуться списки виборців, не буде передвиборчої тиші, виборчі дільниці залишатимуться зачиненими.

Як зазначається, 16 квітня у Польщі було прийнято закон про особливі інструменти підтримки секторів країни у зв’язку з поширенням коронавірусу. Відтак, у ньому Держвиборчом Польщі тимчасово позбавлено ряду компетенцій, зокрема щодо встановлення зразка бюлетеня до голосування і видачі розпорядження про їх друкування. Відтак, юридичне позбавлення права друкувати бюлетені призвело до того, що провести вибори 10 травня неможливо.

Читайте також: Глави МЗС України та Польщі обговорили підготовку до саміту Східного партнерства

Як повідомлятися, у четвер Сейм Польщі відхилив рішення Сенату, який у вівторок проголосував проти кореспонденційного (поштового) голосування під час виборів президента РП. Згідно з ухваленим законом, цьогорічні президентські вибори, дату яких ще не призначено, відбудуться виключно шляхом кореспонденційного голосування як в першому, так і другому турах.

За окремими оцінками, вибори можуть відбутися вже у червні чи липні.

Станом на сьогодні, найвищі шанси на перемогу має чинний президент Анджей Дуда, якого підтримує правляча Об'єднана правиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-