У Нью-Йорку виявили новий синдром у дітей, пов'язаний з COVID-19

У Нью-Йорку виявили новий синдром у дітей, пов'язаний з COVID-19

Укрінформ
П'ятнадцять дітей, які мали позитивні тести на коронавірус або перехворіли ним, поступили за останні тижні до лікарень Нью-Йорка з незвичайним синдромом, який лікарі пов’язують з наслідками COVID-19.

Про це повідомляє у вівторок телеканал ABC News із посиланням на Департамент охорони здоров'я Нью-Йорка.

"Пацієнти віком від 2 до 15 років були госпіталізовані до відділень інтенсивної терапії в період з 17 квітня по 1 травня з різними симптомами, пов'язаними з токсичним шоком або хворобою Кавасакі (захворюванням кров'яних судин), рідкісним запальним синдромом, яким зазвичай страждають діти віком до 5 років", - зауважує телеканал.

Жоден з дітей-пацієнтів не помер, однак, більше половини потребували підтримки артеріального тиску, а п'ятьом із них довелося робити штучну вентиляцію легенів.

"Клінічні особливості різняться, залежно від ураженості системи органів", - прокоментував ситуацію заступник міського уповноваженого з питань охорони здоров'я з контролю захворювань доктор Демет Даскалакіс.

За його словами, повний спектр захворювань у дітей до кінця ще не встановлений.

Читайте також: В Європі дітей вражає важка хвороба, підозрюють зв'язок з коронавірусом - ЗМІ

Всі 15 пацієнтів мали помірну температуру, тоді як у більшої половини спостерігалися висип, біль у животі, блювота й діарея. Лікарі описали невідомий недуг як "багатосистемний запальний синдром, потенційно пов'язаний із COVID-19".

Водночас медики допускають проявлення цього синдрому серед більшого числа дітей, підкреслюючи, що ними встановлені лише важкі випадки захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, США залишаються першими у списку за кількістю хворих на COVID-19. За останніми даними Медичного університету імені Джона Гопкінса, в Сполучених Штатах зафіксовано понад 1,180 млн випадків захворювання. При цьому 68 934 людини померли, 187 180 одужали повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-