У Німеччині завалився один з найбільших у світі портових кранів, є поранені

У Німеччині завалився один з найбільших у світі портових кранів, є поранені

Укрінформ
У порту німецького міста Росток (земля Мекленбург - Західна Померанія) упав величезний кран, поранення дістали п'ятеро людей.

Про це повідомляє Bild.

«Серйозна аварія в порту Ростока: багатотонний кран упав під час роботи і пошкодив судно, п'ятеро людей поранено», - повідомляє видання.

Як зазначається, аварія сталася під час випробування крана - він підіймав понтон, але не витримав вантажу і завалився на судно Orion, на якому, власне, і встановлений. П'ятеро осіб отримали легкі поранення.

Усі 120 людей, які перебували на борту судна, були евакуйовані, поінформували в поліції. На місце аварії відрядили велику команду рятувальників, оскільки не можна було виключити, що жертв виявиться більше.

Читайте також: Поблизу Берліна обвалився будинок, загинула жінка

Один з найбільших у світі корабельних кранів FLC 295000 (максимальна висота підйому 180 метрів)  був збудований компанією Liebherr-MCC. Він може підіймати до 5000 тонн. Випробування мало стати одним з останніх етапів тестування перед продажем крана бельгійській пароплавній компанії Deme.

Це вже друга серйозна аварія в порту Ростока цього року. Наприкінці січня там завалилися два крани, поранення дістали двоє працівників. Обидві машини також були від компанії Liebherr-MCC. Тоді фахівцям знадобилося кілька тижні, щоб витягти їх із води.

Фото: Stefan Tretropp/Bild

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-