Головний інфекціоніст Білого дому сказав, коли чекати другу хвилю COVID-19

Головний інфекціоніст Білого дому сказав, коли чекати другу хвилю COVID-19

Укрінформ
Попри те, що темпи поширення коронавірусу поступово зменшуються в низці країн після проходження піку, американські вчені радять поки не планувати масового дозвілля та попереджають про другу хвилю вже восени.

Про це заявив головний інфекціоніст США доктор Ентоні Фаучі, повідомляє CNN.

"Я майже впевнений, що він повернеться, бо вірус має високу здатність передаватися, і він поширений в усьому світі", - зауважив Фаучі.

У той час, як поведінка нинішнього коронавірусу SARS-CoV-2 ще не вивчена повною мірою, вчені роблять висновки про "тяжкі" осінь та зиму на основі знань про інші відомі чотири типи коронавірусів, перший з яких був виявлений у 1960-х роках. Захворювання, як правило, досягають піку з початком зимового періоду. Науковці очікують, що новий коронавірус матиме подібну динаміку.

Читайте також: У США новий тест на Covid-19 виявляє хворобу через добу після інфікування

Якщо це станеться, друга хвиля вірусу повернеться до початку сезону грипу, який останнім часом є руйнівним для здоров'я населення в багатьох країнах.

За останніми даними, оприлюдненими Медичним університетом імені Джона Гопкінса, у США налічується понад 1 млн 107 тис. виявлених хворих на COVID-19. З них більше 65,2 тис. померли, ще понад 164 тис. одужали повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-