Трамп заперечив заяву власної розвідки про природне походження COVID-19

Трамп заперечив заяву власної розвідки про природне походження COVID-19

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп розповів, що бачив докази про виведення коронавірусу в лабораторії китайського Уханя попри те, що Офіс директора Нацрозвідки США в той же день виключив штучне походження вірусу.

Про це президент США заявив у четвер, повідомляє CNN.

"Президент Дональд Трамп виступив всупереч офіційній заяві розвідувальної спільноти США, заявивши, що бачив докази, які надають йому "високий ступінь впевненості", що новий коронавірус має походження з лабораторії в Ухані", - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Розвідка США підтвердила, що коронавірус не був створений штучно

При цьому глава Білого дому відмовився деталізувати, чому він так вважає. Коли у президента спитали, чи ознайомлювався він з документами, що вірус походить саме з лабораторії, Трамп заявив, що "так".

З усім тим, коли журналісти перепитали президента, чи впевнений він у своїх оцінках, він зауважив: "Я не можу вам цього розповідати. Мені не дозволено говорити з вами про це".

Читайте також: Пандемія COVID-19: Китай заперечує провину і виступає проти розслідування

Нагадаємо: заява глави Білого дому пролунала в той же день, як Офіс директора Національної розвідки оприлюднив офіційне повідомлення з оцінками, які співпадають з висновками науковців.

"Розвідувальна спільнота погоджується з широким науковим консенсусом, що вірус (який причиняє захворювання на) COVID-19 не був штучно створеним чи генетично модифікованим", - підкреслили в Офісі директора Нацрозвідки США.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-