Країнам Східного Партнерства необхідна нова стратегія безпеки – науковець

Країнам Східного Партнерства необхідна нова стратегія безпеки – науковець

Укрінформ
Країни Східного Партнерства, які практично всі відчувають на собі агресивну поведінку Росії, мають шукати форми регіонального співробітництва для координації зусиль та посилення безпеки у регіоні та у всій Європі.

Про це у четвер під час віртуальної дискусії щодо можливого впливу епідемії коронавірусу на країни Східного Партнерства заявив грузинський політолог Тенгіз Пкхаладзе (Tengiz Pkhaladze). Вебінар відбувся сьогодні під егідою CEPA – дислокованого у Вашингтоні Центру аналізу європейської політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про загрози, ми маємо пам’ятати, що страх завдає більше шкоди, ніж речі, яких ми боїмося. Все залежить від нашого ставлення. Саме тому ми маємо думати, як вийти за чинні рамки (Східного Партнерства, - ред.), відкрити нові можливості для нашої безпеки, а також для європейської та трансатлантичної безпеки", - зауважив грузинський експерт.

Читайте також: Україна заплатила високу ціну за європейський вибір, і не відступить від нього – Точицький

Він наголосив на тому, що всі країни регіону потребують оновленої стратегії та спільної політики стосовно реагування на загрози, що виходять від Росії.

"Поки що ми говоримо про прояви російської агресії окремо – окремо для України, для Молдови, окремо для Грузії. Але нам треба говорити про інше – про неприйнятність російської політики стосовно сусідніх країн, про неприйняття спроб втручання у вибори, у внутрішні справи країн-сусідів. Тож ми маємо погодити об’єднану політику у цьому сенсі, яка посилить безпеку для наших держав та підвищить її для всієї євроатлантичної спільноти" - наголосив Пкхаладзе.

Він переконаний — безпека Європи або безпека ЄС не може бути досягнута без безпеки України, безпеки Молдови або Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-