Для розробки вакцини від COVID-19 потрібно додатково $2 мільярди – Світовий банк

Для розробки вакцини від COVID-19 потрібно додатково $2 мільярди – Світовий банк

Укрінформ
Розробка вакцини проти трьох відомих типів коронавірусу може зайняти від одного до півтора року та потребуватиме додатково $2 млрд.

Про це йдеться у заяві віцепрезидента Групи Світового банку Цейли Пазарбасіоглу та директора напряму перспективних досліджень СБ Аяхана Косе, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"Для розробки трьох вакцин проти коронавірусу протягом наступних 12-18 місяців знадобиться $2 млрд додаткового фінансування. Ця сума не включає витрати на виготовлення та доставку вакцини", - зазначається у заяві.

Водночас, за їхніми словами, самого додаткового фінансування недостатньо для того, щоби вакцину можна було ефективно використати. "Нам потрібно створити справедливу глобальну систему розподілу, щоби гарантувати, що всі країни, включаючи найбідніші, матимуть рівний доступ до вакцин після її виготовлення", - підкреслили у Світовому банку.

Читайте також: Британія може завершити випробування вакцини проти Covid-19 у червні

У цьому зв'язку також наголошується на гострій необхідності допомогти країнам, що розвиваються, після пандемії COVID-19 з метою більш м'якого відновлення світової економіки.

"Якщо ми зараз не активізуємо зусиль, наслідки потребуватимуть набагато масштабнішої реакції", - підкреслили у Світовому банку.

Як повідмолялося, МВФ і Група Світового банку, практично, очолили міжнародні зусилля щодо швидкого реагування на наслідки пандемії коронавірусу. Вони, зокрема, зосередились на координації дій найбільш потужних світових та регіональних економік та забезпечили кредитні можливості для країн, що розвиваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-