Білорусь є під найбільшою загрозою збройної агресії РФ – польський експерт

Білорусь є під найбільшою загрозою збройної агресії РФ – польський експерт

Укрінформ
У зв’язку з епідемією COVID-19 та кризою на світових ринках нафти Росія нестиме значні втрати, які намагатиметься компенсувати новою хвилею зовнішньої військової агресії. Можливими її напрямками є Білорусь та Україна.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

«Путін не має ресурсів у зв’язку з кризою на світових ринках нафти, зумовленою програшем у переговорах з ОПЕК та епідемією COVID-19. У цій ситуації росіяни несуть великі втрати, і Путін змушений буде придумати якийсь «феєрверк», який в умовах падіння рівня життя даватиме росіянам відчуття задоволення від «збирання російських земель»,- заявив експерт.

На його переконання, під найбільшою загрозою є Білорусь. З іншого боку, ситуація в Україні теж "не є найкращою".

Читайте також: Росія підписала “Мінськ” як учасниця конфлікту на Донбасі, а не посередник - Маас

“Якщо посилиться регіоналізація країни, й окремі частини віддалятимуться від центру, то Росія гратиме на цьому. Загроза не минула, українці повинні пам’ятати, що межують з кровожерливою імперією, і не можуть дозволити собі помилки, ціна яких – незалежність”, - наголосив радник глави польської дипломатії.

Між тим він зауважив, що Україна має найсильнішу армію у своїй історії, яка загартована у кількарічних боях.

“Тому «феєрверк» під назвою «невелика переможна війна в Україні» обійшовся б Росії надто дорого. Отже, спроба відіграти такий «спектакль» на білоруському напрямку, принаймні в уяві окремих осіб у Кремлі, може бути більш привабливою і коштувати дешевше, адже Білорусь слабша за Україну, має менший потенціал і менш розвинену національну свідомість”, - наголосив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-