Кількість випадків коронавірусу у Бельгії перевищила 48,5 тисячі

Кількість випадків коронавірусу у Бельгії перевищила 48,5 тисячі

Укрінформ
Протягом доби в Бельгії зареєстровано ще 660 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, загальна кількість інфікованих з початку пандемії сягнула 48 519 осіб.

Про це у четвер з посиланням на Федеральне міністерство охорони здоров’я Бельгії повідомляє бельгійське видання «The Brussels Times».

«Протягом доби тести ще для 660 людей на COVID-19 виявилися позитивними, що довело кількість підтверджених випадків хвороби з початку пандемії до 48 519. З нових інфікованих людей 408 живуть у Фландрії, 176 – у Валлонії, 72 – в Брюсселі, міністерство не володіє інформацією про місце проживання ще 4 людей», - йдеться у повідомленні.

З середи були госпіталізовані 178 нових пацієнтів з діагнозом коронавірус, водночас 293 людини одужали та були виписані з лікарень. Таким чином, станом на сьогодні в бельгійських лікарнях знаходяться 3 609 людей, з них 769 – у відділеннях інтенсивної терапії, 517 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

За добу від коронавірусу померли ще 111 людей. За висновком провідного вірусолога країни професора Стівена Ван Гухта (Steven Van Gucht), ця кількість загиблих протягом минулих 24 годин є найнижчою за останні кілька тижнів, вона, фактично, знизилися до показників місячної давнини, коли пандемія лише набирала силу. Разом з цим, сумний показник загиблих від коронавірусу з початку спалаху у Бельгії зріс до 7 594 людей.

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка 4 травня у Бельгії починається перша фаза зняття обмежень, пов’язаних із стримуванням пандемії COVID-19. Буде дозволено повернення працівників на робочі місця, за умови дотримання правил безпеки та «соціального дистанціювання», будуть відкриті деякі магазини, повернеться до нормального графіку робота громадського транспорту. У транспорті та у публічних місцях люди будуть, як і раніше, зобов’язані носити захисні маски.

Читайте також: Британія може завершити випробування вакцини проти Covid-19 у червні

Розвиток епідеміологічної ситуації мірою зняття обмежень буде оцінюватися за кількома об’єктивними показниками. Серед них – завантаженість місць із пацієнтами COVID-19 у лікарняних відділеннях інтенсивної терапії, кількість звернень до лікарів зі скаргами на ОРЗ та динаміка відсутності працівників на робочих місцях, адже саме ці показники стали передвісниками різкого спалаху хвороби на початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-