Уряд Німеччини оцінює рецесію як найгіршу за останні 75 років і пропонує вихід

Уряд Німеччини оцінює рецесію як найгіршу за останні 75 років і пропонує вихід

Укрінформ
Економічна рецесія, зокрема ситуація на ринку праці, в Німеччині є найгіршою у повоєнній історії.

Таку оцінку дав міністр праці ФРН Губертус Гайль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це найглибша рецесія після Другої світової війни», - заявив Гайль журналістам 30 квітня.

Головним інструментом виходу з кризи, втім, не панацеєю, уряд вважає неповну зайнятість (короткочасна робота - Kurzarbeit).

«Це дорого, але безробіття коштуватиме дорожче; неповна зайнятість має стати нашим мостом через глибоку економічну прірву», - підкреслив Гайль і пообіцяв боротися за кожне робоче місце.

Читайте також: Часткове безробіття: як отримати державну допомогу під час карантину

Зазначається, що на ці цілі виділено 26 млрд євро.

До 26 квітня німецькі компанії зареєстрували «короткочасну роботу» для 10,1 млн людей. За оцінкою Федерального агентства зайнятості, це рекордний показник, який набагато перевищив найгірші прогнози економістів, які виходили з 3-7 млн. Для порівняння, за весь 2009 рік, у розпал фінансової кризи, неповна зайнятість торкнулася 3,3 млн працівників.

«Короткочасна робота» слугуватиме збереженню за працівником робочого місця з частиною зарплати за рахунок державної допомоги для уникнення масових звільнень.

Мінекономіки оприлюднив свій прогноз, згідно з яким падіння ВНП цього року сягне 6,3%, а повернутися до докризових показників можна буде лише в 2022 році.

Уряд тим часом вирішив послабити обмеження. Зокрема, з понеділка дозволено поновити роботу перукарень при жорстких санітарних нормах. Незабаром відкриються музеї і зоопарки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-