Помпео розповів про спроби Ірану допомогти венесуельському режиму

Помпео розповів про спроби Ірану допомогти венесуельському режиму

Укрінформ
Сполучені Штати виявили спроби режиму в Тегерані забезпечити підтримку нелегітимному режиму Ніколаса Мадуро в Венесуелі шляхом постачання прихованих вантажів літаками.

Про це заявив Державний секретар США Майкл Помпео під час пресконференції в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу поінформувати світ про зв'язок між режимом Мадуро з Ісламською Республікою Іран. Протягом останніх кількох днів багато літаків компанії Mahan Air (базується в Тегерані – ред.) доставили режиму Мадуро невідому допомогу", - зауважив Помпео, назвавши режими в Венесуелі та Ірані "одного поля ягодами".

Читайте також: США ввели обмеження на експорт до Китаю, Росії та Венесуели

Держсекретар США при цьому підкреслив, що Mahan Air – це та сама "терористична компанія", яку Іран використовував для перекидання зброї та бойовиків по всьому Близькому сходу.

"Ці перельоти повинні припинитися, і закордонні країни мають зробити те, що потрібно зробити, відмовивши цим рейсам перетинати їх повітряний простір, так само, як багато хто вже відмовив у посадках літакам цієї авіакомпанії, яка перебуває під санкціями", - підкреслив державний секретар США.

Як раніше повідомляло агентство, міністерство торгівлі США запровадило низку обмежень на експорт до Китаю, Росії та Венесуели американської продукції, що може бути в будь-який спосіб використана у військових цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-