Спецслужби США з'ясують, чи приховали Китай та ВООЗ дані про коронавірус — ЗМІ

Спецслужби США з'ясують, чи приховали Китай та ВООЗ дані про коронавірус — ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа наказала спецслужбам з’ясувати, чи був факт приховування пандемії коронавірусу Китаєм та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомляє NBC з посиланням на чинних та колишніх чиновників США.

«Минулого тижня Агенції національної безпеки та військової розвідки, до якої входить Національний центр медичної розвідки, було надане завдання щодо пошуку інформації про перші дні спалаху, повідомила офіційна особа, безпосередньо знайома з цим питанням. ЦРУ також отримало подібні вказівки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Білий дім наказав розвідувальним агенціям дослідити перехоплені повідомлення, інформацію з різних джерел, супутникові знімки та інші дані, щоб встановити, чи приховували чи Китай та ВООЗ те, що вони знали про виникнення пандемії коронавірусу.

Трамп, імовірно, мав на увазі саме це, коли під час традиційної пресконференції заявив: «Ми проводимо дуже серйозні розслідування», припускає ЗМІ.

У рамках цієї задачі спецслужбам було наказано визначити, чи знає ВООЗ про дві дослідні лабораторії з вивчення коронавірусу в китайському місті Ухань, де вперше була виявлена інфекція.

«Як сказав президент, США ретельно розслідують це питання. Розуміння походження вірусу важливо, щоб допомогти світу відреагувати на цю пандемію, а також для інформування про зусилля швидкого реагування на майбутні спалахи інфекційних захворювань», - заявив офіційний представник Білого дому Хоган Гідлі.

Читайте також: Чому Дональд Трамп атакує ВООЗ?

Проте ЦРУ й офіс директора Національної розвідки відмовилися від коментарів. «Нам не відомо ні про які подібні завдання з Білого дому», - заявили в офісі директора нацрозвідки США.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 29 квітня зафіксовано 3 148 417 випадків COVID-19. Одужали 962 344 пацієнтів, померли 218 368.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-