Німеччина продовжила «попередження про подорожі» до середини червня

Німеччина продовжила «попередження про подорожі» до середини червня

Укрінформ
Німецький уряд продовжив «глобальне попередження про подорожі» до 14 червня у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Про таке рішення 29 квітня поінформував журналістів у Берліні міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Попередження стосовно не викликаних необхідністю та туристичних подорожей, яке розповсюджується на весь світ, продовжено до 14 червня», - сказав Маас, додавши, що не може обіцяти що й після цієї дати воно не бути продовжено.

Глава МЗС пояснив, що необхідність безпрецедентного рішення пояснюється тим, що «ще не вдалося добре просунутися у подоланні пандемії», щоб радити людям безпроблемно подорожувати світом. До того ж, багато країн мають свої обмеження аж до закриття кордонів, а міжнародне пасажирське повітряне сполучення повністю призупинено.

Міністр запевнив, що переговори на міжнародному рівні з метою координації дії у цьому питанні відбуваються постійно.

«Ми не можемо відповісти, принаймні до середини червня, на запитання, коли відновиться подорожування світом», - сказав Маас, додавши, що Німеччина не хотіла б та й не може собі дозволити повторити операцію, коли за останні 4 тижні було повернуто до країни з різних куточків світу майже 240 тисяч громадян, насамперед, туристів.

Раніше Маас заявив, що «змагання на випередження між європейськими країнами за те, хто першим дозволить туристичні поїздки, призведе до неприйнятних ризиків».

МЗС ФРН уперше в своїй історії ввело глобальне попередження 17 березня, до цього оголошувалися подібні попередження виключно щодо окремих країн, де в той час була погана безпекова ситуація. Попередження не я забороною в прямому сенсі, а акцентує на тому, що подорож не є безпечною і вся відповідальність лежить на подорожувальниках.

Читайте також: Британія тестуватиме на COVID-19 усіх, хто працює не вдома

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 29 квітня зафіксовано 3 148 417 випадків COVID-19. Одужали 962 344 пацієнтів, померли 218 368.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-