Могеріні претендуватиме на посаду ректора Коледжу Європи

Могеріні претендуватиме на посаду ректора Коледжу Європи

Укрінформ
Єврокомісія під час засідання колегії у середу дала позитивну відповідь на запит колишнього високого представника ЄС Федеріки Могеріні про дозвіл на участь в конкурсі на посаду ректора Коледжу Європи.

Про це у середу, 29 квітня, під час онлайн-брифінгу сказав речник Єврокомісії з питань бюджету, кадрів, гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Балаш Уйварі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.  

"Колишній високий представник ЄС Федеріка Могеріні дійсно повідомила Єврокомісію про зацікавленість у поданні на призначення на посаду ректора Коледжу Європи. Вона має отримати такий дозвіл перед офіційним поданням або для отримання цієї посади, якщо буде відібрана. Після розгляду сфер відповідальності, що пов’язані з цим потенційним призначенням, та аналізу їх сумісності із статусом колишнього члена Єврокомісії, колегія ухвалила такий запит", - сказав речник.

Він зауважив, що таке рішення вже оприлюднено на спеціалізованому сайті щодо діяльності колишніх єврокомісарів.

Речник наголосив також, що таке позитивне рішення Єврокомісії стосовно подання Могеріні на посаду не є проявом підтримки щодо її призначення, і стосується лише відповідності її статусу такому призначенню. Цей висновок жодним чином не впливатиме ані на рішення самої Могеріні на участь у відборі, ані на рішення Коледжу Європи обрати саме її кандидатуру.

Читайте також: Могеріні стала співголовою комісії ООН щодо внутрішньо переміщених осіб

Як повідомлялося, Коледж Європи є незалежним закладом післядипломної освіти з європеїстики, який має два кампуси: в Брюгге (Бельгія) та в Натоліні (Польща). Коледж було засновано у 1949 році, після Європейського конгресу в Гаазі, такими провідними європейськими постатями як Сальвадор де Мадаріага, Вінстон Черчилль, Поль-Анрі Спаак та Альчіде Де Гаспері. Метою створення Коледжу було пропагування "духу солідарності та взаєморозуміння між народами Західної Європи та надання елітного навчання для осіб, які будуть розділяти ці цінності", а також підготовка висококваліфікованих студентів до лідерських функцій, що потребують стратегічного розуміння широкого спектру європейських питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-