Японія у травні планує схвалити препарат

Японія у травні планує схвалити препарат "Ремдесівір" для хворих на COVID-19

Укрінформ
Наступного місяця Японія планує затвердити препарат «Ремдесівір» для лікування хворих на коронавірус COVID-19.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе на засіданні парламенту, повідомляє Kyodo News.

«Швидке затвердження фармацевтичного препарату (Ремдесівір) буде можливим", - сказав Абе.

Як зазначається, препарат «Ремдесівір» був розроблений американською біофармацевтичною компанією Gilead Sciences Inc. як можливі ліки від Еболи.

Клінічний тест, проведений міжнародною командою щодо пацієнтів із вираженими симптомами COVID-19, завершиться цього місяця.

Читайте також: Антималярійний препарат хлорохін виявився безсильним проти COVID-19

Нещодавно видання New England Journal of Medicine опублікувало дослідження, в якому було продемонстровано ефективність препарату майже у 70 відсотків серед 53 хворих на коронавірус з вираженими симптомами. Водночас препарат спричинив серйозні побічні ефекти, такі як погіршення функції нирок, у чверті з пацієнтів, які його прийняли.

«Зараз ми проводимо клінічні випробування і зосереджені на підтвердженні ефективності та безпеки препарату», - заявив речник японського підрозділу Gilead Sciences.

Також у понеділок японська компанія Shionogi & Co. заявила, що розробить вакцину проти нового коронавірусу. Планується, що клінічні випробування розпочнуться цього року.

Як повідомляв Укрінформ, кількість підтверджених випадків заражень COVID-19 у світі досягла 3 004 120 та включає 207 119 смертей від цієї хвороби і 882 772 одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-