Американців просять не вживати дезінфектори для боротьби з коронавірусом

Американців просять не вживати дезінфектори для боротьби з коронавірусом

Укрінформ
Комісар Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) доктор Стівен Хан застеріг американців не вживати дезінфекційні засоби внутрішньо, на тлі пропозицій президента країни провести ряд досліджень на предмет застосування дезінфекторів для боротьби з COVID-19.

Про це повідомляє CNN.

"Я, звичайно, не рекомендував би вживати дезінфікуючі засоби", - сказав доктор Хан, який зокрема є членом цільової групи Білого дому з коронавірусу.

Колишній комісар з охорони здоров'я Балтімора, доктор Леана Вень, яку також цитує ЗМІ, погодилася з ним, відзначивши, що взагалі ніхто не повинен вживати всередину дезінфікуючі засоби на зразок відбілювачів: "Я не думаю, що є необхідність про це попереджати. Не випробовуйте ці речі вдома, дотримуйтесь порад свого лікаря і рекомендацій громадської охорони здоров'я".

Читайте також: Ухань подолав коронавірус - одужав останній тяжкохворий пацієнт

Напередодні у четвер президент США Дональд Трамп запропонував вченим країни досліджувати потрапляння ультрафіолетового світла в організм, щоб убити інфекцію COVID-19, або зокрема розглянути питання про застосування дезінфікуючих засобів «шляхом ін'єкції всередину».

Як повідомлялося, станом на ранок 24 квітня у світі зафіксовано 2 725 920 випадків коронавірусу, зокрема 745 905 осіб одужали і 191 061 загинули.

Найбільше число випадків у світі як і раніше зафіксовано в США: 886 709 (267 - за сьогодні), в тому числі 50 243 летальні випадки і 85 922 випадки одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-