Коронакриза: лідери ЄС погодили пакет економічної допомоги у €500 мільярдів

Коронакриза: лідери ЄС погодили пакет економічної допомоги у €500 мільярдів

Укрінформ
Лідери ЄС погодили пакет економічної допомоги у розмірі понад 500 млрд євро і планують узгодити всі деталі щодо його використання до початку літа.

Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель після відеоконференції Ради Європи 23 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша мета - до 1 червня все має бути погоджено, тобто в травні всі елементи мають бути опрацьовані», - сказала Меркель.

Лідери планують опрацювати «архітектуру пакету солідарності», запропоновану перед Великоднем Єврогрупою. На думку Меркель, плану, названий Recovery Fund, має стати важливим інструментарієм швидкої та ефективної допомоги бізнесу.

Разом з тим канцлер зауважила, що хоча лідери країн ЄС «не по всіх пунктах тримаються одної думки», але мають «спільне розуміння, що треба шукати спільний шлях» виходи з кризи.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €3 мільярди макрофінансової допомоги 10 країнам

Як повідомляє ВВС, угода, опублікована на сайті Європейської ради, зокрема, передбачає, що урядам країн ЄС через Фонд порятунку Європейського механізму стабільності буде надано 240 мільярдів євро дешевого кредиту. У програму допомоги країнам на боротьбу з безробіттям і кризовими ситуаціями буде закладено 100 мільярдів євро. 200 мільярдів євро буде виділено на кредити для малого і середнього бізнесу, який зазнав втрат через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-