Британський парламент поновлює роботу у “гібридному” режимі

Британський парламент поновлює роботу у “гібридному” режимі

Укрінформ
Палата громад парламенту Великої Британії цього тижня відновлює роботу, проте з обмеженнями через епідемію коронавірусу.

Про це повідомляє BBC.

«Спікер Палати громад Ліндсей Хойл провів у понеділок репетицію, на якій міністри ставили запитання по відеозв'язку. У залі засідань встановлені екрани, що дозволяють депутатам говорити дистанційно. На засіданнях буде особисто присутня обмежена кількість депутатів, і вони сидітимуть на великій відстані один від одного. Нові практики спочатку будуть діяти до 12 травня, хоча можуть залишатися чинними довше», - йдеться у повідомленні.

Усі ці заходи набудуть чинності в середу, 22 квітня. Вони є частиною змін, спрямованих на те, щоб парламент міг продовжувати свою діяльність під час спалаху коронавірусу, включаючи скорочення годин засідань, віртуальні засідання комітетів і суворі заходи соціального дистанціювання у Вестмінстерському палаці.

Читайте також: Королева Британії через пандемію скасувала салюти з нагоди свого дня народження

Очікується, що таку «гібридну» систему, в якій кількість присутніх членів парламенту буде обмежено до 50, депутати схвалять сьогодні в другій половині дня (після повернення з великодньої перерви).

Як повідомлялося, в лікарнях Великої Британії за минулу добу від коронавірусу померли 449 людей. Це найменший рівень смертності, починаючи з 6 квітня – тоді повідомили про 439 загиблих.

Станом на 21 квітня у світі зареєстровано 2 490 421 випадків зараження коронавірусом, з них 170 566 летальних, 653 233 осіб одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-