У Бельгії за добу від коронавірусу померли 417 людей, інфікованих – майже 35 тисяч

У Бельгії за добу від коронавірусу померли 417 людей, інфікованих – майже 35 тисяч

Укрінформ
Протягом доби в Бельгії зареєстровано 417 випадків загибелі людей від коронавірусу COVID-19, загальна кількість інфікованих з початку пандемії складає 34 809 осіб.

Такі дані з посиланням на Національний кризовий центр Бельгії наводить місцеве видання VRT.

«Національний кризовий центр у четвер середу оприлюднив дані, за якими зафіксовано 417 нових смертей від COVID-19. З них 219 сталися у будинках з догляду за літніми людьми, 127 – у лікарнях. У середу показник загибелі виявився таким високим, тому що до нього включені дані щодо загиблих у будинках догляду у Валлонії, що трапилися у вівторок, але не були передані через технічний збій. Загальна кількість загиблих з початку спалаху складає 4 857», - йдеться у публікації.

Крім того, за останні 24 години в Бельгії були інфіковані на коронавірус ще 1236 людей, що довело загальну кількість осіб із підтвердженим діагнозом COVID-19 до 34 809.

Читайте також: Бельгія продовжила "м’який" карантин до 3 травня

З середи до бельгійських лікарень були госпіталізовані ще 310 людей, усього на лікуванні з цим діагнозом перебувають 5 309 пацієнтів. 1182 з них знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії, 868 – підключені до приладів штучної вентиляції легень.

Водночас протягом доби з лікарень після одужання були виписані 455 пацієнтів, що довело кількість людей, які успішно подолали хворобу до 7 562 осіб.

Провідний вірусолог країни Стівен Ван Гухт наголосив на тому, що рішення уряду Бельгії продовжити до 3 травня обмежувальні заходи у зв’язку із спалахом COVID-19 було дуже необхідним.

«Ми переконані в тому, що це є абсолютно необхідним. Графік свідчить про те, що кількість звернень до лікарень знижується вже певний час. Це добра ознака, але для того, щоб продовжити таке скорочення і при цьому не спровокувати новий спалах, дійсно критично важливо продовжити та контролювати заходи, що вживаються», - зазначив лікар.

Як вже повідомляв Укрінформ, у середу, 15 квітня, Рада національної безпеки Бельгії прийняла рішення продовжити обмежувальні заходи до 3 травня. Це означає, що всі ресторани та магазини, за виключенням продуктових, аптек та поштових відділень, будуть залишатися зачиненими, заборонені або скасовані всі публічні заходи. Зупинено такж навчання в школах, з цієї причини скасовані екзамені у класах початкової та середньої школи. Людям рекомендовано залишатися вдома, максимально обмежити спілкування, виходити виключно за необхідністю та при цьому суворо дотримуватися «соціальної дистанції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-