Авіаносець

Авіаносець "Шарль де Голль" достроково повертається в порт через коронавірус

Укрінформ
Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль», авіаційні група на його борту та фрегат супроводження через загрозу коронавірусу достроково завершили операцію у східному Середземномор'ї та у Північному морі й повертаються до порту базування.

Про це заявили у Міністерстві збройних сил Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Моряки авіаносця «Шарль де Голль», авіаційні група на його борту і корабель морського супроводження наближаються до порту базування на території метрополії», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що авіаносець і фрегат протиповітряної оборони «Шевальє Поль» прибудь до порту Тулон у другій половині дня неділі після завершення військово-морської операції Foch, яка проходила з 21 січня у східному Середземномор'ї та у Північному морі.

Читайте також: На борту французького авіаносця "Шарль де Голль" - пів сотні хворих

Франція достроково завершила цю операцію через загрозу епідемії коронавірусу.

На борту авіаносця та корабля супроводження серед членів екіпажу зафіксовано декілька десятків захворювань на COVID-19. Напередодні міністерство повідомило про 50 таких випадків.

Після повернення на базу усі військові моряки і льотчики будуть перебувати в ізоляції упродовж 14 днів. На борту кораблів та у літаках будуть проведені заходи з дезінфекції.

Військово-морська операція Foch мала за мету боротьбу з терористичною організацією ІДІЛ (Daech), а також забезпечення європейської безпеки і оборони в Атлантиці й на теренах Північного моря.

фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-