У Франції за добу зафіксували 3114 нових випадків коронавірусу, померлих - 353

У Франції за добу зафіксували 3114 нових випадків коронавірусу, померлих - 353

Укрінформ
У Франції упродовж доби зафіксовано 3 114 нових випадків зараження коронавірусом.

Про це інформує Національне агентство здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що станом на вечір 11 квітня у країні зафіксовано загалом 93 790 випадків інфікування коронавірусом (3 114 за добу); 13 832 людини померли (353 упродовж доби); 6 883 особи перебувають в реанімації (на 121 пацієнт менше, ніж напередодні); 26 391 людина виписані з лікарень після одужання.

У Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що у країні наприкінці тижня спостерігається позитивна динаміка зменшення кількості пацієнтів, які перебувають у реанімаційних відділеннях.

Як повідомлялось, із 17 березня у Франції діє жорсткий режим карантину. Нині він продовжений до 15 квітня. Очікується, що у понеділок президент Франції Еммануель Макрон оголосить про продовження режиму карантину та введення нових заходів протидії пандемії коронавірусу.

Читайте також: Українець, який прямував на віллу в Каннах, намагався дати хабаря французькій поліції - ЗМІ

Згідно з урядовим декретом, заборонені групові зібрання людей. Громадяни зобов'язані перебувати на «домашньому» карантині і залишати домівки лише за нагальних потреб, які чітко визначені правилами. На кожний вихід треба заповнювати спеціальну паперову форму або активізувати онлайн QR-код із зазначенням персональних даних, адреси перебування під час карантину, дати і часу залишення місця проживання.

Читайте також: Французам дозволили виходити з дому, щоб взяти тварину з притулку

За порушення режиму – штраф у 135 євро або позбавлення волі на строк у декілька місяців.

Уряд країни висунув громадянам вимогу не залишати домівок та не подорожувати, у тому числі за кордон, під час великодніх свят і канікул. До контролю епідеміологічної ситуації впродовж цього тижня Міністерство внутрішніх справ залучило 160 тис. поліцейських і жандармів.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-