Бунт у російській колонії суворого режиму: сотні поранених та загиблий

Бунт у російській колонії суворого режиму: сотні поранених та загиблий

Укрінформ
У виправній колонії у Ангарську (Іркутська область, Росія) стався бунт в’язнів, на придушення якого кинули спецпризначенців. В результаті заворушень сотні людей постраждали, один в’язень був знайдений мертвим.

Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на заяву уповноваженого з прав людини в Іркутській області РФ Віктора Ігнатенка.

« 9 та 10 квітня кількадесят ув’язнених колонії суворого режиму в місті Ангарськ порізали собі вени на знак протесту проти дій адміністрації і підпалили кілька будівель тюрми. До колонії прибули спецпризначенці, які застосували силу до бунтівників. За фактом заворушень порушили кримінальну справу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У колонії РФ погіршилося здоров'я "українського диверсанта" Дудки

Зазначається, що тіло чоловіка 1989 року народження виявили під час розбирання завалів після пожежі, що спалахнула в ході бунту. Чоловіка знайшли повішеним, є версії як про самогубство, так і про вбивство іншими в’язнями.

Кілька незалежних джерел повідомляють про значну кількість поранених, за окремими повідомленнями, таких до 300. Усього у вказаній колонії утримуються понад 1200 в’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-