Данія за тиждень теж почне послаблювати карантин — прем’єр

Данія за тиждень теж почне послаблювати карантин — прем’єр

Укрінформ
З 15 квітня у Данії почнеться “поступове та контрольоване” скасування обмежувальних заходів, запроваджених через пандемію нового коронавірусу.

Про це заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, повідомляє Xinhua.

“Ми оголошуємо про перший обережний етап відкриття Данії. Це вимагає стабільних показників та відповідальної поведінки”, - сказала Фредеріксен. 

За її словами, наступного тижня повернуться до роботи дитячі садочки та початкові школи. Окрім цього, повільно відновиться проведення найбільш термінових медичних операцій, відкладених через пандемію коронавірусу.  

Читайте також: Чехія почала послаблювати карантинні обмеження - ЗМІ

Водночас, жителі й надалі працюватимуть з дому, а кінотеатри, перукарні та основні торговельні центри залишатимуться закритими до 10 травня. До цього ж часу триватиме заборона на збір групами у понад 10 осіб. 

Що ж до заходів із великою кількістю учасників, на кшталт фестивалів, то їх проведення заборонене до серпня. Так само не передбачено поки жодних послаблень на міжнародні подорожі, адже кордони Данії залишатимуться закритими.

Читайте також: У Франції за порушення режиму карантину вже оштрафували майже півмільйона осіб

Фредеріксен додала, що рішення уряду ґрунтується на оцінці органів охорони здоров’я й що поступове відновлення соціального життя вимагає від жителів пильності та дотримання принципів фізичного дистанціонування.

“Якщо упродовж Великодня ми побачимо, що справи йдуть погано..., то не послаблюватимемо обмежень після свят”, - наголосила прем’єр. 

Зауважимо, що станом на ранок вівторка кількість інфікованих COVID-19 у Данії досягла 4 681, а смертей від недуги — до 187.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-