У Туреччині побудують дві лікарні та безкоштовно роздаватимуть людям маски

У Туреччині побудують дві лікарні та безкоштовно роздаватимуть людям маски

Укрінформ
У Стамбулі упродовж 45 днів побудують два госпіталі на тисячу місць та заборонять продаж масок, якими громадян забезпечуватимуть безкоштовно.

Про це сьогодні заявив у зверненні до нації президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, інформує власкор Укрінформу.

"У нас немає проблем з лікуванням у наших лікарнях. Поки ми не стикалися з жодними істотними проблемами щодо охорони здоров'я та постачання. Ми побудуємо додаткові медичні заклади на тисячу місць в районі аеропорту Ататюрка та неподалік аеропорту в районі Санджак Тепе. Ми закінчимо їх швидко — через 45 днів", - заявив турецький лідер.

Читайте також: У Туреччині заявили про успішні випробування вакцини від коронавірусу

Він також наголосив на тому, що віднині забороняється продавати маски громадянам, оскільки держава бере на себе безкоштовне забезпечення.

"Забороняється продавати маски за гроші. Маски, що роздаються на ринках, також безкоштовні. У нас достатньо запасів масок та планів з виробництва для забезпечення всіх наших громадян до закінчення спалаху. Як держава, ми готові безкоштовно доставляти маски всім нашим громадянам", - наголосив президент.

Читайте також: Міноборони Туреччини налагодило виробництво масок та спецодягу

Забезпечення громадян безкоштовними масками здійснюватиметься через національну поштову службу. Залишити заявку на отримання 5 захисних масок на тиждень можна на спеціальному сайті. Скористатися цим сервісом можуть всі категорії громадян, окрім тих, кому заборонено виходити на вулицю - молодшим 20-ти та старшим 65-ти років.

Нагнадаємо: за останню добу в Туреччині виявлено 3148 нових випадків інфікування, 75 людей померли, 284 пацієнти одужали. Загальна кількість інфікованих досягла показника 30.217, померлих - 649. Проведено загалом 202.845 тестів, 1326 осіб перемогли хворобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-