В Австрії коронавірус йде на спад, уряд думає про послаблення обмежень

В Австрії коронавірус йде на спад, уряд думає про послаблення обмежень

Укрінформ
В Австрії фіксується тенденція до зменшення кількості нових випадків інфікування коронавірусом

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

У неділю в республіці зафіксовано рекордно низьке зростання виявлених випадків заражень: за добу кількість нових хворих збільшилася лише на 2,1%. Загалом у країні, станом на 8.00 неділі, було виявлено 11 767 хворих на COVID-19. Добою раніше ця кількість становила 11 525 людей, в суботу було виявлено 354 нових випадків, що означало ріст на 3,17%. Загалом же середній показник зростання кількості інфікованих за останні чотири дні становив 3,66%

Поступове зменшення кількості нових інфікувань спостерігається з 12 березня – на той час в Австрії було виявлено понад 300 хворих на COVID-19 і добове зростання становило близько 46%.

Читайте також: COVID-19: В Австрії вперше одужали більше осіб, ніж заразилися

З огляду на цю тенденцію уряд Австрії заявив про можливість послаблення деяких обмежень та поетапного відкриття закладів торгівлі. Як заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, експерти проаналізують усі дані, і в понеділок, 6 квітня, влада повідомить, чи буде поступове відкриття магазинів.

При цьому, на думку канцлера, обмежувальні заходи все ще необхідні. Поступове зняття обмежень має відбуватися з дотриманням заходів із запобігання нових спалахів зараження – носінням масок, дотриманням дистанції, масовим тестуванням.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-