Очільниця МВФ назвала період пандемії

Очільниця МВФ назвала період пандемії "найтемнішою годиною" для людства

Укрінформ
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зазначила, що період пандемії коронавірусу є "найтемнішою годиною" для людства.

Про це вона сказала на спільній з головою Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедросом Гебреісусом пресконференції.

"Це найтемніша година для людства протягом мого життя", - сказала Георгієва.

За її словами, економіки країн, що розвиваються, особливо вразливі у цей момент. Їхні системи охорони здоров'я нестійкі, вони вже сильно постраждали від економічних негараздів.

"Оскільки світ реагує на пандемію коронавірусу, іноді може здатися, що необхідно знайти компроміс: або рятувати життя, або здобувати кошти для існування. Насправді, це помилкова дилема: взяття вірусу під контроль та порятунок життів - необхідна умова для порятунку засобів до існування", - зазначила Георгієва.

Читайте також: Пандемія: у МВФ просять допомоги понад 80 держав світу

За словами чиновниці, МВФ використовує ресурс у розмірі 1 трильйона доларів для допомоги країнам. Крім того, МВФ має намір подвоїти доступність надзвичайних ресурсів з 50 до 100 млрд доларів - коштів, що можуть допомогти країнам, що розвиваються.

Як повідомлялося, у світі наразі зафіксовано 1 118 562 випадки COVID-19, з них 59 226 летальних, 229 274 людини одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-