Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі

Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі

Укрінформ
Україна приєдналася до обмежувальних заходів, які Європейський Союз застосовує проти Білорусі.

Така інформація виходить із заяви Високого представника ЄС Жозепа Борреля щодо підтримки третіми країнами санкцій ЄС проти Білорусі, текст документу оприлюднений на сайті Європейської Ради.

"17 лютого Рада ЄС ухвалила рішення (CFSP – Спільна зовнішня політика та політика безпеки) 2020/214 про доповнення рішення Ради ЄС 2012/642/CFSP. Цим рішенням Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік, до 28 лютого 2021 року. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, країна процесу стабілізації і асоціації Боснія і Герцеговина, країни EFTA (Європейської зони вільної торгівлі) Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у заяві Високого Представника ЄС.

Читайте також: Єврокомісія підтримає Україну та країни Східного партнерства

Таке приєднання означає, що країни, що приєдналися до санкцій ЄС проти Білорусі, забезпечать відповідність своєї національної політики згаданому рішенню Ради ЄС.

«Європейський Союз взяв до уваги ці зобов’язання та привітав їх», - йдеться у документі.

Читайте також: Росія в ООН намагається використати пандемію для скасування санкцій – Кислиця

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Рада ЄС продовжила санкції проти Білорусі ще на рік, до 28 лютого 2021 року. Ці заходи включають ембарго на постачання зброї та обладнання, яке може бути використано для внутрішніх репресій, заморожування активів і заборону на подорожі для чотирьох осіб у зв’язку із нез’ясованим зникненням чотирьох осіб - двох опозиційних політиків, одного бізнесмена та одного журналіста у 1999 та 2000 роках.

ЄС запровадив ці обмежувальні заходи проти Білорусі у 2004 році, додаткові обмежувальні заходи, в тому числі ембарго на постачання зброї, були ухвалені у 2011 році за утиски громадянського суспільства та демократичної опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-