Помпео закликав Китай не поширювати чутки про

Помпео закликав Китай не поширювати чутки про "американське" походження COVID-19

Укрінформ
Державний секретар Майкл Помпео у телефонній розмові з головою міжнародного відділу ЦК Компартії Китаю Яном Цзечі висловив протест щодо заяв окремих представників китайської влади про те, ніби коронавірус в Ухань могли занести США.

Про це інформує Державний департамент США.

"Держсекретар Помпео висловив рішучі заперечення американської сторони з приводу намагань Китаю перекласти вину за виникнення COVID-19 на Сполучені Штати", - зазначається в повідомленні.

Помпео наголосив, що зараз не на часі поширення дезінформації та дивних чуток - "натомість настав момент для всіх країн згуртуватися разом у боротьбі з цією спільною загрозою".

Напередодні представник зовнішньополітичного відомства Китаю Чжао Ліцзян заявив, що "нульовий пацієнт" світової пандемії міг походити зі США, а не з китайського міста Ухань.

"Можливо, американська армія принесла епідемію в Ухань", - заявив китайський чиновник, відомий своїми провокаційними заявами на адресу США.

Читайте також: Помпео звинуватив Китай та Іран у приховуванні інформації про коронавірус

Як повідомлялося, дані за січень та лютий показали, що внаслідок епідемії коронавірусу в Китаї промислове виробництво, роздрібна торгівля та інвестиції в активи зменшилися набагато більше, ніж очікували аналітики.

На цьому тлі деякі фірми в Китаї стурбовані тим, що транснаціональні компанії можуть знизити свою залежність від їхньої продукції, прискоривши перехід на альтернативні виробничі бази. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-