Lufthansa через коронавірус скасувала вже понад 7 тисяч рейсів

Lufthansa через коронавірус скасувала вже понад 7 тисяч рейсів

Укрінформ
Провідний німецький авіаперевізник Lufthansa до кінця березня скасував вже близько 7 100 рейсів.

Про це компанія повідомила на своєму сайті.

"Станом на сьогодні (5 березня, - ред.) Lufthansa скасовує близько 7100 європейських рейсів у березні місяці", - йдеться у повідомленні.

Через поширення коронавірусу та відповідне зниження кількості подорожуючих компанія вирішила скоротити обсяг перевезень на чверть. Скасування відповідають розрахунковій потужності 150 літаків, з яких 125 маршрутів близько- та середньомагістральних і 25 делакомагістральних. Флот Lufthansa Group складається наразі з 770 літаків, з яких 180 виконують рейси на далекі відстані.

Читайте також: Через коронавірус світові авіакомпанії можуть втратити близько $30 мільярдів

У тому числі скасовуються 3750 рейсів з Франкфурта до 75 аеропортів та 3350 рейсів з Мюнхена до 65 аеропортів. Йдеться про внутрішні рейси до Берліна, Гамбурга, Дюссельдорфа, Кельна, Бремена та Ганновера. Літаки виконували їх майже кожні півгодини.

Другим напрямком скасування є Італія: Мілан, Венеція, Рим, Турін, Верона, Болонья, Анкона та Піза.

З п’ятниці на щонайменше 3 тижні не будуть виконуватися рейси до Ізраїлю (Тель-Авів і Ейлат). Причина – заборона ізраїльської влади на в’їзд з Німеччини, Швейцарії та Австрії від 6 березня.

Читайте також: Lufthansa тимчасово скасувала рейси до Тегерана

Крім того, корегування будуть на розклад рейсів до Скандинавії, Великобританії, країн Балтії, Польщі, Росії, Франції, Іспанії, Португалії, Великобританії тощо.

Крім того, авіакомпанія вже минулого тижня вирішила призупинити рейси з Німеччини до материкового Китаю до 24 квітня включно.

Читайте також: Через коронавірус польоти у Китай призупинили понад 40 авіакомпаній

Зв'язок з Тегераном залишатиметься скасованим до 30 квітня.

Lufthansa також зменшує частоту польотів до та з Гонконгу та Сеула (Південна Корея).

При скасуванні маршрутів Lufthansa врахувала той факт, що європейські напрямки будуть надалі обслуговуватися, так що в більшості випадків клієнтам можна запропонувати альтернативний маршрут.

Поки що неможливо оцінити втрати від таких подій. Група планує оголосити ключові фінансові показники на щорічній прес-конференції 19 березня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-