У Білорусі та ще трьох країнах виявили перші випадки коронавірусу

У Білорусі та ще трьох країнах виявили перші випадки коронавірусу

Оновлено
Укрінформ
У Білорусі зареєстровано перший випадок коронавіруса.

Про це БЕЛТА повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

"Повідомляємо, що 27 лютого тести, проведені в Республіканському науково-практичному центрі епідеміології та мікробіології, показали наявність коронавірусу 2019-nCoV у одного зі студентів з Ірану, який прибув рейсом з Баку 22 лютого. Пацієнта і осіб, що контактували з ним, поміщено в закриті бокси в Мінській інфекційній лікарні. Молода людина почувається задовільно", - йдеться в повідомленні.

З огляду на погіршення епідемічної обстановки в Республіці Корея, Ірані та Італії, Міністерством охорони здоров'я Білорусі було прийнято рішення проводити обстеження та лабораторну діагностику всіх громадян, які прибувають із зазначених країн у період з 20 лютого.

Як повідомляє CNN, міністерство охорони здоров'я Нової Зеландії оголосило про свій перший підтверджений випадок захворювання на новий коронавірус у п'ятницю.

Пацієнтом є "чоловік у віці 60 років, який нещодавно повернувся з Ірану". Він прибув у місто Окленд 26 лютого.

Читайте також: Кількість заражених коронавірусом у світі зросла до 83389

Крім цього, в Північній Ірландії підтвердили перший випадок коронавірусу. Про це заявили в Агентстві громадської охорони здоров'я країни, повідомляє ВВС.

«Підтверджено перший випадок коронавірусу в Північній Ірландії», - йдеться в повідомленні.

За словами начальника медслужби Майкла Макбрайда, чоловік, що занедужав, подорожував з північної Італії через Дублін. Інфікований сам зв'язався з лікарями і вжив заходів для самоізоляції.

У Литві також діагностували перший випадок коронавірусу, повідомили на позачерговій пресконференції Коміссіі з надзвичайних ситуацій, пише Delfi.

«Наразі жінка ізольована в Шяуляйський лікарні, де є вся необхідна інфраструктура для лікування подібних захворювань», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нещодавно пацієнтка повернулася з Північної Італії, де раніше були зафіксовані спалахи коронавірусу.

Симптоми у жінки легкі, температури у неї наразі немає, їй надають необхідне лікування. Жінка перебуває під наглядом з її найпершого дня повернення до Литви, так само як і інші мандрівники, які повернулися із зон, де були виявлені випадки захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 28 лютого, за даними американського Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, кількість зафіксованих випадків зараження коронавірусом COVID-19 у світі, досягла 83389.

В Україні підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 немає.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-