Північна Македонія вступить до НАТО протягом тижнів – Столтенберг

Північна Македонія вступить до НАТО протягом тижнів – Столтенберг

Укрінформ
Північна Македонія стане 30-м членом НАТО відразу після того, як всі країни-члени завершать ратифікацію Протоколу про входження, і це може відбутися вже протягом наступних тижнів.

Про це у вівторок у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з прем’єр-міністром Північної Македонії Олівером Спасовскі (Oliver Spasovski) в штаб-квартирі Альянсу, повідомляється на сайті Північноатлантичного Альянсу.

«Столтенберг заявив, що НАТО сподівається привітати Північну Македонію в Альянсі протягом наступних тижнів. Він зауважив, що Північна Македонія брала участь у всіх зустрічах НАТО як запрошена сторона відразу після того, як всі країни-члени підписали Протокол про входження у лютому 2019 року. За його словами, відразу після того, як всі союзники завершать ратифікацію Протоколу, Північна Македонія стане 30-м членом НАТО», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Столтенберг: Росія - серед головних викликів, що постають перед НАТО

При цьому Столтенберг наголосив, що членство в НАТО є добрим для стабільності та заможності Північної Македонії, воно зробить внесок в загальну безпеку Західних Балкан та усього Євроатлантичного простору. Вступ цієї країни до НАТО, за словами керівника Альянсу, свідчить, що відданість реформам завжди отримує винагороду, і що двері НАТО залишаються відкритими.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Північної Македонії 11 лютого проголосував за ратифікацію протоколу щодо вступу країни до НАТО.

6 лютого у Брюсселі був підписаний протокол про вступ Північній Македонії до НАТО.

Після ратифікації документа всіма 29 членами Альянсу країна буде визнана тридцятим членом організації Північноатлантичного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-