Кандидат у канцлери Німеччини звинуватив Росію у вбивствах мирних жителів Сирії

Кандидат у канцлери Німеччини звинуватив Росію у вбивствах мирних жителів Сирії

Укрінформ
Росія скоює в Ідлібі військові злочини, її бомбардування забирають життя мирних сирійців, а інших змушують стати біженцями.

Про це заявив журналістам у Берліні депутат німецького Бундестагу Норберт Реттген, який оголосив про висування своєї кандидатури на пост глави Християнсько-демократичного союзу і канцлера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Ідлібі скоюються військові злочини, огидні злочини; з повітря цілеспрямовано бомбардуються місця, де перебувають цивільні, з метою вигнати людей звідти та полегшити бої на землі… Ринки, школи, лікарні, будівлі – все це цілі російського бомбардування», - заявив Реттген.

Він, зокрема, назвав неможливою співпрацю ХДС із «лівими» саме через те, що ця партія зовнішньополітично є «вірним прибічником політики Путіна» і жодного разу не виступила із засудженням такої поведінки Росії.

Читайте також: Режим Асада з травня вбив 1,5 тисячі цивільних у Сирії — Туреччина

Реттген визнав, що кількість біженців, які прибули в Німеччину в 2019 році, суттєво знизилася і становить близько 160 тис. Але про впорядкування міграції не йдеться, адже, додав він, міграція має глибокі корені, які впорядкувати не так просто. Як приклад він навів ситуацію в Ідлібі, «де сьогодні майже мільйон людей повинні рятуватися від бомб Асада та бомб з повітря, скинутих російськими військовими повітряними силами».

Ця ситуація, за його прогнозом, може призвести також до того, що Туреччина з кількома тисячами солдатів та важкою військовою технікою зайдуть в Ідліб, і тоді складеться «коаліція інтересів між Ердоганом, Путіним і Асадом», і може дійти до тривалої війни між військами Туреччини, держави НАТО, та військами Асада та, як завжди, за участю Росії. У Німеччині, на жаль, ця гостра ситуація фактично не обговорюється, констатував політик.

Перед тим впливове німецьке видання Bild розмістило статтю, в якій група авторів дорікає канцлерці ФРН Ангелі Меркель, що вона «тижнями повністю ухиляється від обговорення ситуації, а саме з часу свого візиту до Москви у січні, де вони говорили (з Путіним) про припинення вогню. Але вона мовчала про військові злочини Путіна».

Як повідомляв Укрінформ, візит канцлера ФРН Ангели Меркель до Москви відбувся 11 січня ц. р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-