Центробанк Китаю дезінфікуватиме готівку через коронавірус

Центробанк Китаю дезінфікуватиме готівку через коронавірус

Укрінформ
Центральний банк Китаю у межах заходів боротьби з коронавірусом COVID-19 запровадив заходи з дезінфекції готівки. Також розглядається можливість знищення готівки, що надходить із районів з високим ризиком зараження.

Про це повідомляє CNN.

“Центральний банк Китаю реалізував нову стратегію щодо стримування коронавірусу - глибоке очищення та знищення потенційно заражених грошових засобів”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, китайські банки тепер повинні проводити дезінфекцію готівки ультрафіолетовим світлом і високими температурами. Після цього вони мають зберігати грошові засоби протягом 7-14 днів, перш ніж передавати їх у подальше користування клієнтам.

Банкноти, які надходять із районів із високим рівнем ризику зараження вірусом, такі як лікарні та ринки, пройдуть спеціальну обробку. А потім будуть відправлені назад до Центробанку, оскільки в обіг їх вже не повернуть.

У відділенні Центробанку в Гуанчжоу ці банкноти можуть бути знищені, а не просто дезінфіковані.

Читайте також: Коронавірус може негативно вплинути на зростання економіки - МВФ

У Центробанку додали, що, коли це буде можливо, вони надаватимуть нові купюри.

Дії банку КНР називають цілком логічними, оскільки грошові купюри вважаються дуже брудними. В рамках дослідження, проведеного в 2017 році в Нью-Йорку, на поверхні банкноти знайшли 397 видів бактерій, а вірус грипу прожив на купюрі 12 днів.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) поки не знають, як довго коронавірус може прожити на поверхнях, зокрема на грошах. Згідно з попередніми дослідженнями, він може вижити від декількох годин і більше, але його можна вбити дезінфекцією.

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом досягла 70 548 осіб, з них 1 770 осіб померли, 10 844 вилікувались.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-