Поліція розігнала акцію опозиції в Баку, затримавши лідерів опозиції

Поліція розігнала акцію опозиції в Баку, затримавши лідерів опозиції

Відео
Укрінформ
Поліція в Баку в неділю розігнала акцію проти фальсифікацій на парламентських виборах.

Про це повідомляє BBC.

"Популярних політиків і кандидатів — в тому числі лідера незареєстрованої партії "Республіканська альтернатива" Ільгара Мамедова, голову партії "Мусават" Аріфа Гаджили та відомого блогера Мехмана Гусейнова — затримали ще за кілька годин до початку акції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Азербайджані поліція затримала понад 20 опозиційних кандидатів

Як передає місцеве агентство "Туран", затримані вже відпущені. Ільгара Мамедова випустили на трасі в 30 кілометрах від міста. 24 затриманих привезли на автобусі в селище Сангачал в 50 кілометрах на південь від Баку, а кандидатів у депутати Мехмана Гусейнова та Ульви Гасанли відпустили на трасі Гаджикабул-Кюрдамир (150 км на захід від Баку). Далі всіх відвезли кандидата в депутати Руслана Іззетлі — він опинився в місті Євлах за 300 кілометрів від столиці.

Нагадаємо: згідно з даними ЦВК, владна партія «Новий Азербайджан» здобула 70 зі 125 місць в однопалатному парламенті країни, а майже всі решта мандатів дісталися маленьким партіям і незалежним кандидатам, відданим президенту Ільгаму Алієву.

Читайте також: У владній партії Азербайджану заявляють про перемогу на виборах

Міжнародні спостерігачі заявили, що виявили значні процедурні порушення у підрахунку голосів, що, за їхніми словами, ставить під сумнів чесність виборів. Алієв призначив вибори на дев'ять місяців раніше від визначеного терміну.

Опозиція заявила, що голосування супроводжувалося численними порушеннями.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-