Британія введе нові вимоги для трудових мігрантів з країн ЄС

Британія введе нові вимоги для трудових мігрантів з країн ЄС

Укрінформ
Велика Британія вимагатиме від трудових мігрантів з країн спільноти наявність попередньої угоди з працедавцем та проходження перевірки на знання англійської.

Про це повідомляє Daily Mail.

"У більшості випадків кваліфікованим трудовим мігрантам доведеться знаходити місце праці з оплатою не менше 25 600 фунтів стерлінгів, нижчий поріг, ніж той, що зараз застосовується до мігрантів з-за меж ЄС. Мігрантів також перевірятимуть на те, наскільки добре вони розмовляють англійською", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон та його команда хочуть запровадити нову імміграційну систему на основі австралійської, яка заборонятиме будь-якому мігранту з ЄС, що отримує заробітну платню менше встановленого рівня, приїздити до країни.

Читайте також: ЄС готує новий пакет законів у сфері притулку та міграції

У міністерстві внутрішніх справ Британії оцінюють, що нова система зменшить кількість низькокваліфікованих працівників, які прибувають з країн ЄС на 90 000 осіб щорічно.

Усім трудовим мігрантам потрібно буде знайти місце праці у Британії до переїзду, більше шансів на це буде у районах, де бракує кадрів. Ті, хто має вищий рівень освіти або ті, хто здобув освіту у Британії, також матимуть більше шансів.

"Система стане простішою та справедливішою, не буде дискримінації між країнами походження, це поверне демократичний контроль над імміграцією британцям", - заявив речник британського уряду.

Як повідомлялося, Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу наприкінці січня, але перехідний період діє до 31 грудня.

фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-