Очільниця Бундесверу нагадала про загрози для Заходу з боку Росії

Очільниця Бундесверу нагадала про загрози для Заходу з боку Росії

Укрінформ
Країни Заходу зазнають дедалі потужнішого недружнього тиску з боку Російської Федерації, застерігає міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Про це Крамп-Карренбауер заявила у промові на Мюнхенський безпековій конференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Хотілося б, аби Німеччина, Європа в цілому прямували своїм курсом, відстоювали власні інтереси. І тут не йдеться лише про системну конкуренцію між США та Китаєм або про відносини з Росією, яка гібридними атаками та зневагою до територіального суверенітету тисне на європейські держави - від України до Латвії, Литви та Естонії, чинить напади у Великій Британії та у нас, у Німеччині», - сказала очільниця Бундесверу.

Захід, підкреслила вона, – це не географічний напрямок, це – ідея вільного суспільства, прав людини, верховенства права, розподілу відповідальності, партнерського міжнародного порядку.

Читайте також: Мало офіцерів і багато бюрократів: бундесвер не дуже готовий до колективної оборони в ЄС

Крамп-Карренбауер зазначила, що західним ідеалам сьогодні кидають виклик не лише «ідеологічно», а й цілком конкретно: «Супротивники ідеї Заходу здатні діяти. Противники ідеї Заходу мають бажання діяти, в тому числі, використовуючи військову силу».

За словами політика-консерватора, ця ідея сьогодні зазнає нападок не тільки на папері та в промовах. На неї наступають на практиці. Як приклад вона навела незаконну анексію Криму, атаки ісламістського тероризму, війну в Сирії та розповсюдження ядерної зброї.

А що тим часом робить Захід? На думку Крамп-Карренбауер, він змальовує свою слабкість, коментує дії інших та нарікає.

«Це не є завданням європейців. Ми маємо зробити щось конкретне заради нашої безпеки», - закликала міністр.

Читайте також: Путін нападає там, де відчуває слабкі місця – Качинський

Німці, на її думку, роблять для безпеки та відвернення криз багато - але недостатньо. Європа, Німеччина мусять розвинути в собі більше спроможності та волі до дії.

«Ми твердо стоїмо на боці свободи, права, демократії та розподілу повноважень, ми за багатосторонність та вільну справедливу торгівлю та відкритість суспільства. Ми, німці та європейці, маємо, можемо та хочемо робити більший вклад в міжнародну політику», - запевнила Крамп-Карренбауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-