З початку зими біженцями стали понад 800 тисяч сирійців

З початку зими біженцями стали понад 800 тисяч сирійців

Укрінформ
Понад 800 тисяч сирійців з початку року залишили свої домівки у провінції Ідліб через наступ військ президента Башара Асада, якого підтримує Москва.

Про це інформує AFP з посиланням на ООН.

"Сирійський режим, що підтримується РФ, розпочав наступ на останній великий опозиційний осередок на північному заході країни, змусивши від грудня залишити домівки понад 800 тисяч людей", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що з-понад 800 тисяч осіб, які стали біженцями на північному заході Сирії від 1 грудня 2019-го до 12 лютого 2020 року, приблизно 60% - це діти.

Читайте також: США й Туреччина готують відповідь на атаки Асада й Росії — Помпео

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року після виведення підрозділів США з північного сходу Сирії Туреччина розпочала у цьому регіоні військову операцію під назвою «Джерело миру». У лютому відбулося загострення ситуації та бойові сутички між військовими Туреччини й урядовими силами Асада у провінції Ідліб.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар публічно закликав НАТО та європейські країни надати конкретну підтримку для розв’язання ситуації в Сирії, зокрема, для припинення атак з боку режиму Асада в провінції Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-