Bellingcat відкрив офіс у Нідерландах

Bellingcat відкрив офіс у Нідерландах

Укрінформ
Команда розслідувачів Bellingcat відкрила в нідерландській Гаазі офіс.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі повідомив засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

“Ми відкрили офіс в Гаазі. Ми хотіли бути в міжнародній судовій столиці”, - сказав Гіґґінс.

За його словами, команда зараз дуже багато працює, зокрема, над матеріалами, якими хоче поділитися з іншими.

“Отже, ми відкрили офіс в Нідерландах нещодавно. Я сподіваюся, що ми зможемо навчити тут людей проводити локальні розслідування, зробити з них фахівців, здатних проводити розслідування на базі відкритих джерел, щоб вони стали частиною спільноти, яку ми створили”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі команда Bellingcat отримала премію Макіавеллі 2019 за надзвичайні досягнення та інноваційні способи проведення журналістських розслідувань.

Bellingcat – платформа, яка об’єднала журналістів-розслідувачів. Місце розташування організації - британське місто Лестер.

Читайте також: Засновник Bellingcat: Не думаю, що почуємо багато доказів у перші дні суду щодо МН17

Bellingcat відомий своїми розслідуваннями щодо збитого у 2014 році над Донбасом малайзійського літака рейсу MH17, а також отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському місті Солсбері і викриттям причетності до цього російських спецслужб.

Розслідувачі Bellingcat з’ясували, що на сході України на фото та відео зафіксований “Бук” під номером 332 російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в районі міста Курськ. Аналізуючи відкриті джерела, зокрема, соцмережі, вони також ідентифікували та назвали імена причетних до катастрофи МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-