Скасовані авіарейси й не ходять потяги: у Німеччині лютує буревій

Скасовані авіарейси й не ходять потяги: у Німеччині лютує буревій "Сабіне"

Фото
Укрінформ
У неділю, 9 лютого, буревій "Сабіне" досягнув території північної Німеччини. Пориви вітру вже сягають 110 кілометрів на годину.

У більшій частині країни оголошено штормове попередження, повідомляє DW.

Як очікується, ввечері в неділю буревій, сильні дощі та грози поширяться на центральну частину ФРН, а в ніч на понеділок, 10 лютого, досягнуть півдня країни. Метеорологи попереджають, що швидкість вітру досягатиме 130 кілометрів на годину, буревій може викорчовувати дерева, зривати покрівлю з будинків. У гірських районах пориви вітру можуть досягати швидкості 160-180 кілометрів на годину.

З полудня неділі німецький залізничний оператор Deutsche Bahn частково припинив рух потягів на півночі Німеччини. Зокрема, не ходять потяги в прибережних регіонах та регіонах з високим ризиком шторму. Регіональні потяги в землях Північний Рейн-Вестфалія, Шлезвіг-Гольштейн та Нижня Саксонія також були частково скасовані або ходять із затримками.

Читайте також: Потужний шторм "Ciara" накрив Британію

Через негоду деякі німецькі аеропорти скасували загалом кілька сотень рейсів. Зокрема, в аеропорту Дюссельдорфа було скасовано 111 рейсів, Франкфурта-на-Майні - близько 100, а у Кельні - 42. Через екстремальні погодні умови авіакомпанія Eurowings скасувала рейси у тій частині ФРН, де прогнозується негода, зокрема, з аеропортів Гамбурга, Берліна, Ганновера, Дортмунда, Дюссельдорфа, Кельна та Штутгарта.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-