Гомофобія може стати кримінальним злочином у Швейцарії

Гомофобія може стати кримінальним злочином у Швейцарії

Укрінформ
У Швейцарії на референдумі в неділю голосують за пропозицію, згідно з якою прояви гомофобії повинні стати кримінальним злочином.

Про це інформує Swiss Info.

"Виборці, ймовірно, схвалять запропонований законопроєкт, що пропонує зробити гомофобію кримінальним злочином у країні", - йдеться у повідомленні.

Результати опитувань демонструють, що прихильники так званого антирасистського закону, спрямованого на поліпшення захисту від дискримінації на основі сексуальної орієнтації, швидше за все, здобудуть близько 62% голосів на референдумі.

Остаточні результати голосування очікуються протягом найближчих годин.

Представники ЛГБТ-спільноти назвали результат опитувань "очевидним сигналом несприйняття ненависті". Вони заявили, що продовжуватимуть політичну боротьбу за легалізацію одностатевих шлюбів, питання, яке має обговорюватись у швейцарському парламенті наступного місяця.

Читайте також: Європарламент засуджує дискримінацію сексменшин у деяких країнах ЄС

Проєкт, який розширить існуючі антирасистські законодавчі норми, був затверджений парламентом у 2018 році. Але невелика ультраконсервативна релігійна група "Федеральна демократична уніонічна ланка", підтримувана правою Швейцарською народною партією, зібрала достатньо підписів задля проведення загальнонаціонального плебісциту з цього питання.

Опоненти стверджують, що законопроєкт підриває право на свободу слова та що ЛГБТ-спільнота не потребує спеціального правового захисту, чинного законодавства достатньо для запобігання образам, наклепу та іншим формам насильства проти меншин.

Фото: swissinfo.ch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-