Боррель вибачився перед екологічними активістами

Боррель вибачився перед екологічними активістами

Укрінформ
Верховний представник Євросоюзу із міжнародних справ та політики безпеки Жозеп Боррель попросив вибачення за нетактовні висловлювання на адресу екологічних активістів. 

Про це інформує DW.

 "Я хочу попросити вибачення перед усіма, хто, можливо, почувається ображеним через недоречний натяк щодо важливого молодіжного руху боротьби зі зміною клімату", - написав Боррель у Twitter.

Він також зазначив, що "молодіжні рухи з боротьби зі зміною клімату мають мою повну підтримку й надихають політиків та суспільства".

Нещодавно в одному з інтерв'ю головний дипломат ЄС висловив сумнів у тому, що молоді люди серйозно прагнуть зупинити зміну клімату. "Ми могли б назвати це "синдромом Грети", - додав він.

Читайте також: Форум у Давосі назвав кліматичні катастрофи найбільшим ризиком для світової економіки

Тоді ж таки Боррель зазначив, що люди із задоволенням вийдуть на вуличні протести, якщо це нічого їм не коштуватиме. При цьому він поставив під сумнів готовність мітингарів піти на зниження якості власного життя, аби заплатити високу ціну за боротьбу зі зміною клімату.

У Єврокомісії дистанціювались від цих висловлювань, зауважує DW. Речник ЄК Ерік Мамер наголосив, що посадовці комісії, включаючи самого Борреля, підтримують Європейську зелену угоду, "яка визнає та підтримує амбіції молодих і менш молодих людей для боротьби зі зміною клімату".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-