Трамп розкритикував Джонсона через рішення щодо Huawei - ЗМІ

Трамп розкритикував Джонсона через рішення щодо Huawei - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном розкритикував його через рішення дозволити компанії Huawei поставляти в країну "неосновні" компоненти для 5G.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Дональд Трамп розкритикував Бориса Джонсона в ході бурхливої телефонної розмови після того, як британський прем'єр-міністр відхилив прохання президента США не допустити Huawei Technologies Co до побудови широкосмугових мереж нового покоління”, - йдеться у публікації.

Як зазначає видання, Трамп витратив місяці, намагаючись переконати уряд Британії не дозволити китайській компанії брати участь у будівництві 5G, і був незадоволений тим, що Джонсон відкинув його вимоги.

Різка реакція президента США, про яку першою написала Financial Times, а згодом підтвердила ще одна особа, знайома з цим питанням, є ударом для Джонсона, оскільки він прагне закріпити торговельну угоду з США після Brexit.

Джонсон планував відвідати США, але дату поки що не визначено, а в британських газетах є повідомлення про те, що ця поїздка відтерміновується.

Читайте також: Британія дозволила Huawei поставляти "неосновні" компоненти для 5G

Як повідомляв Укрінформ, британський уряд дозволить китайській компанії Huawei брати обмежену участь в запуску мережі 5G на території Сполученого Королівства.

Компанія перебуває під американськими санкціями з травня 2019 року.

Минулого року уряд США заборонив американським компаніям продавати компоненти та технології Huawei і 68 пов'язаним з нею компаніям, посилаючись на міркування національної безпеки. Раніше США попереджали своїх стратегічних союзників, що будь-яка співпраця з Huawei призведе до перегляду обміну розвідданими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-